ایمپلنت دندان چیست؟

در پاسخ به سوال “ ایمپلنت دندان چیست ” باید گفت روشی دائمی و با کیفیت برای کسانی است که دندان خود را از دست داده اند. امروزه به دلیل شناخته بودن این روش در بین افراد و فراگیر شدن آن، خوشبختانه دیگر افراد دغدغه‌ای مبنی بر کشیدن و یا از دست دادن دندان‌ های خود ندارند و همچنین اکثر افراد به سراغ دندان های بی کیفیت و دردسر ساز مصنوعی نمی روند. متقاضیان ایمپلنت مطمئن باشند که با انجام ایمپلنت، هیچ گونه مشکلی برای شخص استفاده کننده به وجود نخواهد آمد و افراد می توانند تا آخر عمرشان بدون هیچ مشکل خاصی از آن استفاده کنند.( کلینیک دندانپزشکی دکتر بغدادی , ایمپلنت دندان در شهرک غرب و سعادت آباد )

 

درمان ریشه یا عصب کشی و ایمپلنت دندان
( کلینیک دندانپزشکی دکتر بغدادی متخصص ارتودنسی در شهرک غرب )

 

مراحل انجام ایمپلنت دندان

به طور کلی می توان گفت که جراحی ایمپلنت دندان نوعی جراحی سرپایی می باشد که طبق یک سری از مراحل مختلف و در زمان های معینی انجام می پذیرد. روند انجام ایمپلنت دندان شامل مراحل زیر می باشد :

  • معاینه دقیق فرد بیمار و تعیین نوع و تعداد ایمپلنت متناسب با نیاز فرد
  • کشیدن و یا برداشتن دندان آسیب دیده در صورت وجود ریشه دندان
  • در صورت نیاز انجام جراحی پیوند استخوان برای آماده سازی استخوان فک
  • کاشت ریشه و یا پایه مربوط به ایمپلنت
  • مدت زمان استراحت برای رشد و ترمیم استخوان فرد
  • انتخاب رنگ دلخواه دندان توسط فرد بیمار و انجام قالب گیری و ارسال آن برای لابراتور
  • در نهایت قرار دادن ایمپلنت در جای خود

ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

این سوال تقریبا اولین سوال افراد متقاضی به ایمپلنت است. لازم به ذکر است که نمی توان پاسخ قطعی به این سوال داد زیرا عوامل مختلفی در این سوال موثر هستند. اما قطعا با از دست دادن دندان، باید هر چه زودتر این فرآیند را شروع کرد. به طور کلی می توان گفت که جراحی کاشت و ایمپلنت دندان معمولا سه فاز دارد که به طور تقریبی حدود 5 تا 8 ماه طول خواهد کشید. این سه فاز شامل ارزیابی، قرار دادن پایه ایمپلنت و قرار دادن تاج می باشد. البته افرادی که قصد ایمپلنت بیش از یک دندان را دارند قطعا مدت زمان بیش تری را صرف خواهند کرد.

 

( کلینیک دندانپزشکی دکتر بغدادی , ایمپلنت دندان در شهرک غرب و سعادت آباد )

شاید این مطلب را هم بپسندید…

ایمپلنت دندان
( کلینیک دندانپزشکی دکتر بغدادی متخصص ارتودنسی در شهرک غرب )

 

ایمپلنت دندان با دندان واقعی ما چه فرقی دارد؟

یک دندان واقعی از نظر ظاهری به 3 بخش تقسیم می شود. ریشه، طوق دندان و تاج دندان 3 بخش اصلی و ظاهری هر دندان واقعی هستند.

ریشه توسط رباط پریودنتال به استخوان فک متصل می شود، طوق دندان در حد فاصل بین ریشه و تاج دندان است. این بخش در خط لثه قرار دارد. و تاج دندان آن چیزی است که بیرون از لثه ها مشاهده می شود.

یک ایمپلنت دندان که با روش جراحی در داخل استخوان فک کاشته می شود نیز تقریبا چنین ظاهری دارد. تنها تفاوت اصلی آن ها در زنده بودنشان است. دندان در مرکز و ریشه خود بافت زنده دارد اما ایمپلنت صرفا یک قطعه کوچک و فلزی است که وارد فک شده.

با این وجود، هم دندان واقعی و هم ایمپلنت هر دو عملکرد و ظاهر مشابهی دارند و هر دو برای بهبود گفتار و قدرت جویدن در نظر گفته می شوند.

مزایای ایمپلنت دندان , آیا ایمپلنت دندان خوب است؟

دلایل زیادی وجود دارد که ایمپلنت را به عنوان محبوب ترین روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته بدانیم. از جمله این دلایل این است که نگهداری از ایمپلنت کاری آسان است و استفاده از آن و خوردن غذا توسط آن هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند و با دندان های واقعی فرد هیچ تفاوتی ندارد.

از همه مهم تر این است که نیازی نیست مانند دندان های مصنوعی شب ها قبل از خواب آن ها را در بیاورید. موفقیت ایمپلنت دندان حدود 98 درصد می باشد و برای بسیاری از افراد بهترین و محبوب ترین روش درمان است. دقت کنید که بعد از این روش عوارض خاصی برای فرد ایجاد نخواهد شد و با مشکلاتی مثل تورم لثه و یا عفونت رو به رو نخواهند شد. همه این عوامل باعث می شود که به سوالی مثل آیا ایمپلنت دندان خوب است، پاسخ مثبت دهیم و شما را با خیالی راحت به این جراحی تشویق کنیم.

 

( کلینیک دندانپزشکی دکتر بغدادی , ایمپلنت دندان در شهرک غرب و سعادت آباد )

شاید این مطلب را هم بپسندید…

ایمپلنت دندان
( کلینیک دندانپزشکی دکتر بغدادی متخصص ارتودنسی در شهرک غرب )

 

عوارض ایمپلنت دندان

قطعا ایمپلنت دندان نیز مانند هر جراحی دیگری یک سری عوارض و معایب به همراه خواهد داشت. لازم به ذکر است که عوارض مربوط به ایمپلنت به دو دسته تقسیم می شوند :

عوارض طبیعی بعد از جراحی : همان طور که از اسم آن پیدا است، این گونه عوارض کاملا طبیعی بوده و معمولا همان روز و بعد از جراحی، فرد دچار تب و درد مختصر و همچنین تورم می شود که بعد از چند روز به طور کامل از بین می رود.

عوارض غیر طبیعی بعد از جراحی : این عوارض در جراحی های خیلی سخت ایجاد می شوند. مثلا ممکن است غشا سینوس پاره شود یا پایه ایمپلنت به داخل حفره سینوسی بیفتد. به همین دلیل انتخاب جراح متخصص و مجرب ایمپلنت را جدی بگیرید تا از این خطرات تا حد امکان جلوگیری کنید.

ایمپلنت دندان از چه بخش‌هایی تشکیل می‌شود؟

فیکسچر

خود ایمپلنت، که با عنوان فیکسچر شناخته‌ می‌ شود، جزئی کوچک و پیچ‌ مانند است که در زیر لثه قرار داده‌ می‌ شود. فیکسچر با کمک جراحی در استخوان فک قرار داده‌ می‌ شود و به‌ عنوان ریشه‌ی ایمپلنت شما خواهد بود.

اباتمنت

چون فیکسچر کاملاً زیر خط لثه قرارمی‌ گیرد، باید از اکستندر استفاده‌ شود تا آن را به دندان مصنوعی وصل‌ کند. این متصل‌ کننده، که اباتمنت نامیده‌ می‌شود، پیچ کوتاه و پهنی است که تا خط لثه یا بالای آن می‌ رسد تا برای جایگزینی دندان حمایت لازم را فراهم‌ کند.

تاج

پروتز ( بخش مصنوعی )، قسمتی از ایمپلنت دندان است که ظاهر و عملکردی مشابه دندان طبیعی دارد. این جزء می‌ تواند جنس‌های مختلفی، مانند پرسلین ( چینی ) یا سرامیک داشته‌ باشد و می‌تواند کاملاً در جای خود پیچ‌ شود و یا روی اباتمنت چسبانده‌ شود.

انواع ایمپلنت دندان

سه نوع ایمپلنت دندان وجود دارد که شما می‌ توانید از بین آن‌ها، اندواستیل، ساب‌پریواستیل و زیگوماتیک را انتخاب‌کنید. اندواستیل، ایمن‌ترین و رایج‌ترین است و بعد از آن ساب‌ پریواستیل و سپس زیگوماتیک قرار می‌ گیرند که سخت‌ ترین است و به‌ ندرت استفاده‌ می‌شود.

ایمپلنت اندواستیل

ایمپلنت اندواستیل، رایج‌ترین نوع ایمپلنت است. آن‌ ها به‌ شکل پیچ هستند و در استخوان فک قرار می‌ گیرند تا دندان مصنوعی روی آن قرار گیرد.

ایمپلنت ساب‌ پریواستیل

ایمپلنت ساب‌پریواستیل، به‌ جای اینکه در استخوان فک قرارگیرد، روی استخوان و همچنان زیر لثه، قرارمی‌ گیرد. قاب فلزی در زیر لثه قرارمی‌ گیرد که پایه‌ای ( پست ) به آن وصل‌ است. سپس لثه دور قاب را می‌ گیرد تا آن را ثابت نگه‌ دارد. دندان مصنوعی به پایه‌هایی که از لثه بیرون‌ زده‌اند، وصل‌ می‌ شود. این روش تنها زمانی استفاده‌ می‌شود که استخوان فک فرد برای جایگذاری ( کاشت ) ایمپلنت کافی نباشد.

ایمپلنت زیگوماتیک

ایمپلنت زیگوماتیک، نادرترین نوع ایمپلنت است. این نوع، پیچیده‌ترین نوع است و فقط باید درصورتی که استخوان فک کافی برای روش اندواستیل را دارید، انجام‌ شود. ایمپلنت، به‌جای اینکه در استخوان فک قرارگیرد، در استخوان گونه قرارخواهدگرفت.

 

( کلینیک دندانپزشکی دکتر بغدادی , ایمپلنت دندان در شهرک غرب و سعادت آباد )

شاید این مطلب را هم بپسندید…

ایمپلنت دندان
( کلینیک دندانپزشکی دکتر بغدادی متخصص ارتودنسی در شهرک غرب )

 

ایده آل ترین شرایط ایمپلنت دندان چیست؟

خبر خوب این است که بیشتر افراد کاندیداهای خوبی برای کاشت ایمپلنت هستند. با این حال یک کاندید ایده آل باید حتما 4 شرط زیر را داشته باشد تا نتایج عمل به درستی رقم بخورد :

  1. بافت لثه حتما باید سالم و مقاوم باشد
  2. اندازه، تراکم و ساختمان استخوان فک مناسب باشد
  3. حتی الامکان سیگار و سایر دخانیات مصرف نشود
  4. شخص باید متعهد به رعایت بیشتر بهداشت دهان و دندان باشد

 

آیا کاشت ایمپلنت دندان دردناک است؟

انجام یک عمل جراحی می تواند ترسناک باشد زیرا بخشی از بدن شما باید باز شود. از آنجایی که کاشت ایمپلنت دندان به این معنی است که فک شما باید بریده شود، منطقی است که بسیاری از افراد در مورد این روش و میزان درد ناشی از آن احتیاط کنند.

 

( کلینیک دندانپزشکی دکتر بغدادی , ایمپلنت دندان در شهرک غرب و سعادت آباد )

شاید این مطلب را هم بپسندید…

ایمپلنت دندان
( کلینیک دندانپزشکی دکتر بغدادی متخصص ارتودنسی در شهرک غرب )

 

چقدر می تواند دردناک باشد؟

یکی از بزرگترین دلایلی که مردم معتقدند جراحی ایمپلنت دندان دردناک است، چیزهایی است که در اینترنت می بینند. یک جستجوی سریع برای جراحی ایمپلنت دندان به شما تصاویر زیادی را می دهد یا افرادی که در لثه هایشان سوراخ می شوند، بسیار ترسناک به نظر می رسد اگر ندانید چه اتفاقی دارد می افتد. با این حال، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد زیرا این روش به خودی خود آنقدرها هم که به نظر می رسد دردناک نیست.

اجازه دهید از مقیاس یک تا 10 استفاده کنیم که یکی نشان دهنده حداقل ناراحتی و 10 نشان دهنده درد طاقت فرسا است. یک ایمپلنت دندانی ساده، برای بیمارانی که استخوان‌های خوبی دارند و به جراحی بافت نرم زیادی نیاز ندارند، در 24 تا 48 ساعت اول بین 2 تا 3 درد دارند، که به معنای داروهای بدون نسخه مانند تایلنول یا ادویل از هر گونه ناراحتی که احساس می کند مراقبت خواهد کرد.

دردی که بیماران هنگام انجام جراحی ایمپلنت دندان احساس می‌کنند، در واقع از سوراخ ایجاد شده در استخوان یا محل قرار دادن ایمپلنت نیست , درد معمولاً از دستکاری بافت نرمی ناشی می‌شود که در طول این فرآیند رخ می‌دهد.

با در نظر گرفتن این موضوع، ایمپلنت‌های دندانی که نیازی به بلند کردن بافت لثه ندارند، در واقع بدون درد هستند، به طوری که بیماران سطح درد را پس از عمل یک تا دو گزارش می‌کنند. اگر فلپ کوچکی از بافت لثه برداشته شود، میزان درد در شب اول سه یا چهار است و پس از آن کاهش می یابد.

اگر استخوان باید برای عمل پیوند زده شود، سطح درد بالاتر است و بیماران از نظر دردی که در سه روز اول بعد از عمل تجربه می‌کنند در 5 یا 6 قرار دارند که نیاز به دادن مسکن قوی به آنها دارد. .

صرف نظر از اینکه چه مقدار بافت لثه برداشته شده یا نیاز به پیوند وجود دارد، درد از یک تا سه روز طول می کشد و پس از آن فروکش می کند.

 

( کلینیک دندانپزشکی دکتر بغدادی , ایمپلنت دندان در شهرک غرب و سعادت آباد )

شاید این مطلب را هم بپسندید…

ایمپلنت دندان
( کلینیک دندانپزشکی دکتر بغدادی متخصص ارتودنسی در شهرک غرب )

 

مراحل مراقبت های قبل از انجام ایمپلنت دندان

با انجام این مراحل، احتمال موفقیت ایمپلنت بدن هیچ عارضه خاصی بالا شناخته می‌شود. قبل از شروع پروسیجر ایمپلنت، نیاز به معاینه‌ی کامل لثه‌ها و اطمینان از سلامتی کامل آنها وجود دارد. هر گونه عفونت یا پوسیدگی در لثه و دندانهای مجاور ایمپلنت باید به طور کامل درمان شود. بعد از اطمینان از سلامت کامل بافتهای دهانی نیاز به تهیه یک اسکن رادیوگرافی مخصوص ایمپلنت ( اصطلاحا CBCT یا DVT ) خواهیم داشت.

این اسکن معمولا به همراه یک ریپورت تخصصی و فایل الکترونیکی تهیه میشود. در برخی از کلینیک‌های رادیولوژی این اطلاعات در یک سیستم یکپارچه مدیریت اطلاعات پزشکی ذخیره و نتیجه نیز برای شما ایمیل می‌شود. این عکس‌ها به دندانپزشک برای تشخیص ارتفاع و ضخامت استخوان و نیز سایر موارد مهم مانند محل عبور اعصاب مهم، سینوس‌ها کمک زیادی میکند. به این ترتیب بهترین ابعاد و محل قرار گیری ایمپلنت دندان مشخص می‌شود.

گاهی در شرایط پزشکی خاص مثل فشار خون بالا، سابقه سکته‌های قلبی یا مغزی، سابقه پیوند عضو و دیگر مواردی از این دست، نیاز به دریافت دارویی خاص یا تغییر در دوز داروهای فعلی وجود دارد. علاوه بر آن گاهی اوقات نیز داوطلب ایمپلنت به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای مثل مشکلات قلبی تحت نظر پزشک دیگری قرار دارد. در این شرایط برای پیش بردن کار نیاز به مشورت با پزشک معالج غیر قابل چشم پوشی است.

شاید این مطلب را هم بپسندید…

شاید این مطلب را هم بپسندید…

شاید این مطلب را هم بپسندید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست